Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki broj Manijaka sutra na Tušnju: Hrabro i borbeno do pobjede u derbiju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom velikod derbija protiv Željezničara u prostorijama SD Sloboda održana je konferencija za medije našeg kluba.

Bez obzira na formu i rezultate ekipe, gostovanje Željezničara na Tušnju uvijek je bilo veliki motiv za Crveno – crne.

Iako u posljednje vrijeme igramo toplo – hladno, ako ponovimo borbenost kao protiv Zrinjskog ne bi trebao izostati povoljan rezultat. Ne smijemo sebi dozvoliti kiks, a uz spremnost, borbenost, volju i želju, učinićemo sve da pred domaćim navijačima uzmemo tri boda. Ako se založimo kako treba, niko nije bolji od nas na Tušnju! Nikoga ne trebamo da se bojimo pred domaćim navijačima“, poručio je Denis Sadiković dodajući da dobro poznaje ekipu naših protivnika:

Željo je miks mladih i iskusnih igrača koje predvodi mladi kolega Adžem. Ekipa su koja ima posjed lopte, dobri su prema naprijed i igraju u dobroj formi. Ipak, nedostajaće im Bučan i golman Antolović što je svakako hendikep za njih.”.

Što se tiče našeg zdravstvenog bltena, kako sada stvari stoje Bajraktarević će teško konkurisati za tim. Povreda leđa ozbiljnije je prirode. Ipak, u ekipu su se vratili Radovanović i Mehanović.

Adnan Salihović bi protiv Želje trebao zauzeti poziciju u odbrani Crveno – crnih. Kako kaže, vrlo je motivisan pred veliki derbi:

Bez obzira na formu očekujem pravu prvenstvenu utakmicu, veliki derbi. Svjesni smo važnosti meča i moramo dati svoj maksimum na terenu. Utakmica nam dosta donosi i vrlo dobro znam koliko će pobjeda donijeti radosti našim navijačima.”.

Sutrašnji derbi na Tušnju trebao bi biti istinski praznik fudbala. Da je riječ o jednom od najpoznatijih derbija bh. fudbala govori i podatak da će gostujući navijači u velikom broju pohoditi Tušanj. Najavili su dolazak pet autobusa, te desetak kombija i ličnih vozila punih navijača Željezničara. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,