Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Varešanović: Prednost Krupe je što njihov trener poznaje našu ekipu možda čak bolje i od mene (VIDEO)

Preuzmite sliku

Tuzla City u srijedu, u okviru 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostuje u Krupi na Vrbasu, posljednjeplasiranom timu na tabeli koji se grčevito bori za opstanak.

Iako su Nebesko-plavi favoriti u ovom susretu, trener Mirza Varešanović ističe kako ih očekuje teška utakmica.

– Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica s obzirom da je ostalo još šest kola do kraja. Krupa igra kod kuće, svaki bod im je jako bitan, baš kao i nama. Prošli put smo u Krupi na Vrbasu odigrali dobru utakmicu, ostvarili pobjedu i nadam se da možemo i ovaj put takvu partiju ponoviti – istakao je Varešanović za Tuzlanski.ba.

Varešanović smatra kako je aktuelni trener Krupe, Slobodan Starčević najveća prednost tog tima.

– Prednost Krupe može biti njihov trener zato što poznaje dobro našu ekipu, možda čak i bolje od mene. Starčević je ovu ekipu selektirao osam mjeseci. Naša prednost je da imamo malo mirniju situaciju, u dobrom smo nizu, jer od sedam utakmica od kad sam stigao na kormilo imamo samo jedan poraz. Puno bolje igramo na gostujućim terenima, što je također možda naša prednost – dodao je strateg Tuzla Cityja.

Što se tiče igračkog kadra, susret sa Krupom propustit će Nemanja Stjepanović zbog tri žuta kartona, a tu je još i nekoliko povrijeđenih igrača.

Utakmica Krupa – Tuzla City igra se u srijedu, 24. aprila 2019. godine sa početkom u 17 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje