Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Van Gaal se ponovno izgubio: Moji igrači nisu pobjednici, De Gea nije nikada bio prvak

Preuzmite sliku

Igrači koji danas igraju nisu pobjednici. Nisu naviknuti na to da budu pobjednici. De Gea nije nikada bio prvak, rekao je Van Gaal iako je De Gea osvojio prvenstvo 2012/13.

Manchester United je definitivno imao sezonu koja je razočarala sve njegove navijače, tri kola prije kraja ekipa Louisa van Gaala je (s utakmicom manje) na petom mjestu, pet bodova iza gradskog rivala Cityja koji je treći te Arsenala koji na četvrtom mjestu ima isti broj bodova kao i ‘građani‘. Iako ‘vragovi‘ još uvijek mogu dohvatiti Ligu prvaka, čak i otići direktno te iako su i u finalu FA Kupa, navijači su ogorčeni izvedbama ekipe, a holandski stručnjak ima zanimljivu teoriju što je točno jedan od većih problema u ekipi Uniteda.

Igrači koji danas igraju za United nisu pobjednici jer nisu osvajali prvenstva. Nisu naviknuti na to da budu pobjednici. Matteo Darmian nije naviknut biti prvakom, a ni David de Gea nije nikada bio prvak“, rekao je Van Gaal iako je De Gea osvojio prvenstvo u sezoni 2012/13.

Memphis Depay je prošle godine bio prvak s PSV-om. Rooney i Carrick su bili prvaci možda jednom ili dvaput, ali danas je to takva situacija“, rekao je Holanđanin pa zaključio:

Kada sam preuzeo klub tu su bila šestorica igrača preko 32 godine, a u tom slučaju morate kupovati mlade igrače. Uostalom, takav je bio i plan. Međutim, baš i nije bilo previše dobrih mladih igrača na tržištu u tom trenutku. Morate razumijeti taj proces tranzicije, a mi smo u to isto vrijeme još u poziciji da izborimo Ligu prvaka te osvojimo FA Kup.” (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje