Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava Slobode želi da Tušanj bude gnijezdo za U-21 reprezentaciju

Preuzmite sliku

Upravni odbor FK Sloboda na sjednici održanoj u petak napravio je analizu rada i učinka u proteklom mjesecu, te analizu svega što se dešavalo na jučerašnjem meču BiH – Lihtenštajn.

Ocijenjeno je da je Klub, kao generalni organizator prvog meča Zmajeva na Tušnju ispred N/FS BiH, te u saradnji sa Općinom Tuzla i NS TK, napravio veliki posao. Utakmica naših Zmajeva i Lihtenštajna na Tušnju bila je vrhunac svega što se dešavalo u godini kada FK Sloboda slavi 95 godina postojanja (ulazak u Premijer ligu BiH, dobijanje licence i pored velikog bremena starog duga…).

,,Moram u ime uprave kluba i svoje ime da izrazim veliko zadovoljstvo da smo imali naše Zmajeve na Tušnju. Učinili smo maksimum da sve bude na nivou, a pun Tušanj i nijedan incident su dokaz koliko ljubavi ima prema našoj Reprezentaciji u Tuzli i Kantonu. Pohvale stižu sa svih strana, pa čak i od ljudi bliskih UEFA Pokušali smo zadovoljiti sve, a eventualni propusti biće nam obaveza za ubuduće jer na ovome nećemo stati“, poručio je Azmir Husić, predsjednik UO FK Sloboda, te dodao:

Hvala Općini Tuzla na podršci, policiji TZ kantona, Nogometnom savezu TK jer su dali veliki doprinos našoj organizaciji. Hvala svim navijačima na divnom ambijentu koji su napravili, a medijima koji su eventualno bili uskraćeni za optimalne uslove praćenja utakmice upućujemo izvinjenje obzirom na neviđeni interes medija za ovaj susret.“.

Uprava Kluba je ocijenila da je naša ekipa dobro startovala u premijerligaškoj sezoni, te da je osvojenih devet bodova solidan rezultat koji je uz malo sreće mogao biti i još bolji. U nastavku prvenstva ekipu očekuju četiri utakmice u ovom mjesecu od čega tri gostovanja i derbi na Tušnju sa Željezničarom. Iz Uprave se nadaju da će se derbi sa starim rivalima odigrati pred prepunim tribinama tuzlanskog stadiona.

Čelništvo Crveno – crnih još jednom je podvuklo da se niti jednom neće odstupiti od cilja zacrtanog 1. juna: reprogram dugova koji traži svoj period, a to je minimum tri godine zbog dugova starih posljednjih 10 godina kako bi se Klub postavio na čvrste i zdrave temelje.

Pri tome se nipošto neće zanemariti rezultati Kluba (sezona 2014/15 gornji dio tabele) sa krajnjim ciljem plasiranja u evropska takmičenja (sezona 2015/16). (fksloboda.ba)

Iz Uprave je takođe napomenuto da se konstantno čini maksimum da Klub izbjegne suspenziju koja mu prijeti zbog raznih tužbi, te da su već otpočele pripreme za dobijanje premijerligaške licence za sezonu 2015/16.

I na kraju, Uprava FK Sloboda je zauzela čvrst stav i uputiće zvaničnu kandidaturu N/FS BIH da naš klub i grad Tuzla budu ,,gnijezdo” za našu U-21 reprezentaciju u njenom trogodišnjem ciklusu kvalifikacija.

U februaru smo kandidrali za meč A tima i dobili ga. Vjerujemo da ćemo dobiti i Zmajiće“, poručuju iz Uprave našeg kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,