Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U sedmom pripremnom meču Sloboda remizirala sa Slogom iz Ljubuškog

Preuzmite sliku

Prvotimci Slobode danas su odigrali sedmi pripremni meč pred početak proljetne polusezone. Protivnik je bila ekipa Sloge iz Ljubuškog, a Crveno – crni su na gostujućem stadionu Babovac odigrali meč bez pobjednika 1:1 (0:0).

Husref Musemić je u odnosu na prošli meč protiv Željezničara dosta eksperimentisao sa prvom postavom. Protiv Ljubušaka tako su startovali: Fejzić, Pršeš, Salihović, Mujkić, Halilović, Kiso, Hodžić, Čolović, Mehidić, Musić, Ahmetović.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Crveno – crni su preuzeli kontrolu nad utakmicom, te su dominirali terenom. Nažalost, u prvih pola sata Crveno – crni nisu uspjeli iskoristiti tri velike prilike Ahmetovića, Kise i Musića, te doći u zasluženo vodstvo. Malobrojna domaća publika u prvih 45 minuta nije vidjela golove, ali su već početkom drugog dijela imali razloga za slavlje jer je Sloga povela sa 1:0. U šesnaestercu našeg tima jedan od domaćih igrača snalažljivo je šutirao i zatresao mrežu Slobode.

U nastavku susreta prvih 11 igralo je još desetak minuta, nakon čega je Musemić na travnjak poslao novu postavu: Pirić, Efendić, Zrnanović, Moranjkić, Ivetić, Mehmedagić, Sarić, Bekić, Zeba, Mujić i Krpić.

Iako se očekivalo da novi tim nadigra domaćine, to se nije desilo. Vodstvo je dalo krila Slogi pa su većim dijelom drugog poluvremena djelovali razigranije i rastrčanije od Crveno – crnih.

Ipak, fudbaleri Slobode pred sam kraj meča zaigrali su agilnije i to je odmah urodilo plodom. Nakon prekida, Muhamed Mujić sjajno reaguje i loptu glavom šalje u mrežu domaćina za poravnanje rezultata na konačnih 1:1. Bio je ovo šesti pogodak Mujića u pripremnom periodu. Sloboda u petak igra generalku sa Sarajevom nakon čega je planiran povratak u Tuzlu.

(fk sloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,