Srijeda, 26. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski pjetlići osvojili medalju na međunarodnom fudbalskom turniru u Beogradu (FOTO)

Preuzmite sliku

U subotu, 27.12.2014. godine u Beogradu je održan Peti međunarodni turnir u fudbalu Rosenborg open days.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa i među njima Tuzlaci – Sport klub Pjetlić. Pjetlići su osvojili treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Koliko je važno i značajno ovo treće mjesto, ilustrovat ćemo podatkom da su Pjetlići osnovani prije 9 mjeseci i uspješno su se nosili sa školama fudbala koje imaju kontinuitet rada 10 i više godina. Svi koji su u ovim vodama znaju za škole fudbala Olimpik, Crveni orao, Rosenborg, Buls United i dr.

Ovo je bilo jedno veliko iskustvo i za Pjetliće i za rukovodstvo kluba na čijem čelu su predsjednik Asmir Zendeli i trener Jasenko Brčaninović. Sigurni smo da će se u narednom periodu još mnogo dobroga čuti o SK Pjetlić.

Na turniru su učestvovali: David Mitrović, Eldar Dizdarević, Tarik Švraka, Emil Zendeli, Muhamed Smajić, Kenan Azabagić, Amel Ćorić, Kristian Matanović, Dino Bećirović, Eddy Kovačević

Nezaboravno iskustvo koje su djeca ponijela sa ovog turnira – takmičenje, odlične golove, asistencije, dodjelu medalja, podršku s tribina, pamtit će čitavog života.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,