Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turski mediji tvrde: Varešanović pravi milionski transfer u La Ligu

Preuzmite sliku

Turski fanatik saznaje kako Dal Varešanović (22) ima ponude da napusti Rizespor.

Za Varešanovića postoji interes klubova iz Španije i Italije piše ovaj magazin. Najkonkretniji da reprezentativca BiH dovede u svoje redove je Real Sociedad.

Varešanović će definitivno biti odličan posao za Rizespor. Doveli su ga za oko milion eura, a on im je to vratio sa 10 golova i tri asistencije. Učestvovao je u većini golova ove ekipe ove sezone. Bio bi to jedan od najvećih transfera ovog kluba. Nema sumnje da mlad golgeter, kojeg krasi i odlična pokretljivost i tehnika, iz Rizespora može otići za preko pet miliona eura. To je duplo nego što vrijedi na Transfermarktu, a tamo mu je porasla cijena gotovo +150% od ljeta.

Transfer olakšava što Varešanović ima hrvatski pasoš, te je prema tome igrač Evropske Unije što preskače čestu prepreku ograničenog broja igrača koji klubovi iz EU mogu imati iz država koje nisu članice Unije.

Varešanović ima dva nastupa za BiH. Zanimljivo nije igrao za U21 BiH, ali jeste za sve mlađe selekcije. U karijeri je kao dijete Sarajeva rano otišao u Dinamo, pa put Liverpoola, a kući se vraća 2020. godine.

Rizespor je sedmi u Turskoj, sa četiri boda zaostatka za mjestom koje vodi u evropska takmičenja. Real Sociedad je šesti u Španiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje