Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tabaković: Ako su u Savezu ozbiljni spreman sam da igram za državu mojih roditelja

Preuzmite sliku

Haris Tabaković ovog ljeta je dres bečke Austrije zamijenio onim berlinske Herthe. 

Tabaković je na pet utakmica u dresu Herthe postigao pet golova, a sve više se govori o njegovom pozivu za A reprezentaciju BiH.

Haris je igrao za sve mlade selekcije reprezentacije Švicarske, a u današnjem intervjuu za njemački Kicker govorio je o eventualnom pozivu selektora Kodre.

“Imam dva pasoša. Uvijek sam igrao za Švicarsku, to je moj dom. Ali uvijek sam imao vezu sa Bosnom, dva srca mi kucaju u grudima”, kaže Tabaković, a potom Kicker piše da Fudbalski savez BiH ima interesa.

“Postoje neke formalnosti koje se koje se moraju ispuniti. Spreman sam to učiniti. Uvijek sam govorio da sam otvoren za obje reprezentacije i ja ću sačekati i vidjeti ko će me pozvati. Ako su u N/FSBiH ozbiljni spreman sam da igram za državu mojih roditelja.”

Tabaković je ranije u karijeri igrao za pomenutu Austriju Beč, Young Boys, Grasshoppers, Debrecen, Diosgyor i Lustenau.

Podsjetimo, direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović je na predstavljanju selektora Mehe Kodre govorio i o Harisu Tabakoviću.

“U kontaktu sam sa Harisom već duži period. Pratio sam njegove igre duži period. znalo se da će mijenjati sredinu. Imamo dobre razgovore, kao što je javno izjavio ima volju da igra za BiH. Do njega je da se dokaže u novoj sredini, ali selektor odlučuje ko će biti pozvan”, rekao je Misimović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje