Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sutra sjednica: Zmajevi će dobiti novog selektora

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već mjesec i po dana nema selektora, nakon što su Faruk Hadžibegić i Nogometni/fudbalski savez BiH raskinuli sporazumno saradnju poslije poraza od Luksemburga.

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH trebala bi biti održana sutra u 12 sati.

Prema saznanjima N1, press konferencija planirana je poslije sjednice, nakon čega bi trebao biti predstavljen Meho Kodro kao novi selektor našeg nacionalnog tima.

Meho Kodro je rođen 12. januara 1967. godine u Mostaru. Igračku karijeru počeo je u Veležu iz Mostara za koji je na 122 mečeva postigao 45 pogodaka. Sjajne igre u dresu Rođenih donijele su mu transfer u Real Sociedad čija je istinska legenda. Za ovaj klub je odigrao 129 mečeva i postigao 73 pogodaka. Sezonu je proveo i u Barceloni, nakon čega se seli u Tenerife, da bi nakon epizode u Alavesu karijeru završio u Maccabiju iz Tel Aviva.

Za reprezentaciju Bosne i hercegovine je odigrao 13 mečeva i postigao 3 pogotka. Kodro je već sjedio na klupi Zmajeva, ali ne predugo. Za selektor je izabran 5. januara 2008. godine, a smijenjen je 16. maja iste godine. Otkaz je dobio nakon što je poručio čelnicima Saveza da se protivi da vodi našu selekciju u prijateljskom susretu protiv Irana, koja se trebala igrati 26. maja 2008. godine u Teheranu.

Pod njegovim vodstvom Zmajevi su odigrali dva prijateljska susreta u kojima su zabilježili poraz od Japana 0:3 (kombinovani tim), te odigrali neriješeno protiv Makedonije – 2:2. Kodro je, osim reprezentacije BiH, u našoj zemlji jedno vrijeme sjedio i na klupi FK Sarajevo, a radio je kao trener švicarskih klubova, Servettea i Lausanne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje