Srijeda, 26. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbijanski savez traži od UEFA-e kaznu i oduzimanje akreditacije kosovskom novinaru

Preuzmite sliku

Srbijanski nogometni savez zatražio je od medijske službe Evropske nogometne unije (UEFA) kaznu i oduzimanje akreditacije kosovskom novinaru koji je provocirao srbijanske navijače.

Kosovski novinar Arlind Sadiku je u uživo uključenju uoči sinoćnje utakmice Engleska – Srbija ispred srpskih navijača sklopio ruke i napravio “dvoglavog orla”, simbol “velike Albanije”, prenosi Kosovo online.

Glasnogovornik Nogometog saveza Srbije Milan Vuković poslao je protestnu notu UEFA-i sa zahtjevom da se novinar kazni, kao i medijska kuća koju predstavlja.

“Poslije utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izvještaja i naišao sam na ovo. Zahtijevam hitnu reakciju s vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvrijedio je Srbiju, srbijanske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čovjeku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što prije. Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tako može nazvati, koji je akreditiran od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mail”, poručio je Milan Vuković UEFA-i.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,