Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u subotu protiv Radnika u Hadžićima: “Biće teško ali svaku utakmicu želimo pobijediti”

Preuzmite sliku

Utakmicu 7. kola Prve lige FBiH Sloboda igra u subotu u Hadžićima protiv FK Radnik, a Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda smatra da njegove igrače očekuje teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao ravnomjeran učinak u kojem su osvojili osam bodova.

Radnik Hadžići su dosta ozbiljna ekipa koja ima ravnomjeran učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva. Dakle, dvije pobjede, dva remija i dva poraza. To je ekipa koja je dosta stabilna u dosadašnjem dijelu takmičenja, a naša očekivanja pred ovu utakmicu su kao u svakoj ranije,  a to je da mi svaku utakmicu želimo pobijediti. Naravno da nailazimo na otpor, a do sada smo to uspijeli savladati, tako da se iskreno nadam da ćemo to uspjeti i protiv Radnika u Hadžićma, izjavio je Nalić te dodao da zaista očekuje tešku utakmicu.

  • – Očekujem tešku utakmicu iz razloga što se radi o jednom ozbiljnom protivniku koji igra na domaćem na terenu. Mi imamo jedan fin ciklus iza nas i jako je važno da ostanemo ostanemo prizmeni jer smo još uvijek u početku prvenstva, zaključio je Nalić. Slobodu u narednom periodu očekuje zgusnut raspored u kojoj  pored dvije prvenstvene utakmice igra utakmicu 1/16 finala Kupa BiH protiv FK Željezničar.

    – Ispred nas je naporna sedmica, u ostalom kao i drugim premijerligašima i federalnim prvoligašima koji su ostavarili plasman u kupu. Ponovo imamo tromeč u šest dana. Pokazali smo u prošloj sedmici da mi možemo odgovoriti na takav zadatak te smo uspjeli ostvariti tri pobjede. Istina imali smo malo jednostavniji zadatak u Kupu nego u nadolazaćem susretu protiv Željezničara. Nadam se da ćemo uspjeti rasporediti snage na tri utakmice tako da u svim utakmicama imamo dvoljan broj igrača koji su u tom trenutku najbolji za utakmicu i da na takav način pokušamo ostvariti najbolji mogući rezultat kaže Zlatan Nalić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,