Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Skup kakav Sarajevo ne pamti, komemoracija Ivici Osimu okupila poznata lica iz cijelog svijeta

Preuzmite sliku

U sarajevskom Narodnom Pozorištu održana je komemoracija Ivici Osimu.

Izvođenjem himne Bosne i Hercegovine, te štrausovim Valcerom “Na lijepom plavom Dunavu” upriličena je ceremonija koja je okupila goste iz cijelog svijeta.

Vezano | Gosti iz Srbije uputili velike riječi: U Beogradu će se ulica nazvati po Ivici Osimu, hvala BiH što ga je imalo 

U Narodnom Pozorištu uz članove porodice prisutni su “švabini” reprezentativci i saigrači Safet Sušić, Draga Stojković, Mirza Kapetanović, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Predrag Pašić, Srećko Katanec, tu su Mišo Smajlović, Dušan Bajević, Baka Slišković, Nikola Nikić, Dino Merlin, Haris Džinović, ispred UEFA-je stigao Zvonimir Boban predstavnik FS Srbije je potpredsjednik i nekadašnji direktor Partizan Nenad Bjeković, iz svijeta politike Željko Komšić, Bakir Izetbegović, Bogić Bogićević, Saša Magazinović, Valentin Inzko

Prisutno je i više sportskih i političkih delegacija iz Japana, a FS Japana predstavlja tehnički direktor reprezentacije koji se obratio skupu, prenosi Reprezentacija.ba.

“Bilo je čudo da ste vi poznati svjetski general došli u Japan. Bilo je veliko bogastvo imati vas” poručili su između ostalog predstavnici Japana.

Ivica Osim će danas biti sahranjen na sarajevskom groblju Bare.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje