Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Senad Mujkanović novi predsjednik FK Sloboda

Preuzmite sliku

Na vanrednoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda za novog predsjednika izabran je Senad Mujkanović, koji je već jednom bio na čelu tuzlanskog kluba. 

U Upravni odbor imenovani su: Dejan Pavić (potpredsjednik), Mesud Smajić (potpredsjednik), Samir Subašić, Goran Milić, Admir Mosorović i Kemal Papračanin.

Iako se očekivalo da će klub preuzeti Azmir Husić iz FK Slobode su naveli kako je on insistirao na potpunoj kontroli Skupštine što se, kako ističu, kosi sa Statutom FK Sloboda.

– Pobjednička ponuda je kompatibilna s ciljem proširenja Skupštine na 31 člana, na koji je Mujkanović pristao, a Husić odbio. Taj zahtjev je naišao na oštro protivljenje Husića i bili smo svjedoci posljednjeg haotičnog sastanka u prostorijama kluba gdje se nije moglo naći rješenje. Trenutni članovi Skupštine daju svoje mandate na raspolaganje FK Sloboda, ali isključivo građanima i to broju 31, a ne jednom čovjeku. Također, pored imenovanja Upravnog odbora, imenovana je Komisija i izmijenjen je i poslovnik Skupštine tako da će novi saziv Skupštine morati da čini 31 delegat da bi se izbjegla privatizacija gradskog kluba. Novi saziv Skupštine će zakazati svoju sjednicu u roku od 15 dana – naveli su iz FK Sloboda.

Nakon imenovanja predsjednika i Upravnog odbora očekuje se vrlo brzo imenovanje šefa stručnog štaba i početak priprema za start prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje