Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo dominiralo i stvaralo šanse a Haugesund slavio pobjedu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva izgubili su sa 1:0 od norveške ekipe Haugesund u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige.

Junak susreta je sigurno golman gostiju Per Kristian Worre Bratveit koji je zaustavio bezbroj pokušaja igrača bordo tima za postizanjem gola. I taman kada se činilo da će meč završiti neriješeno Norvežani su, bukvalno, iz prvog šuta na gol Bandovića došli do vrlo važne gostujuće pobjede. Gostima se isplatila odbrambena taktika, a naši momci nisu znali iskoristiti brojne šanse. Ovako, Sarajevo će morati svoju priliku tražiti u Norveškoj i pokušati preokrenuti negativan rezultat iz prvog meča.

Nogometaši Željezničara odigrali su meč bez golova s makedonskim Metalurgom, u okviru drugog pretkola UEFA Europa lige.

Željezničar je u prvom poluvremenu imao veći posjed lopte, ali nogometaši ”plavih” iz Sarajeva nisu uspjevali pronaći rješenje za odbranu Metalurga. Oba tima su imala prilike da ugroze protivnički gol, ali mreže su mirovale do kraja poluvremena.

U nastavku susreta domaćin je zaigrao nešto bolje i zabilježio dvije dobre prilike za vodstvo, ali odbrana predstavnika BiH uspjela je otkloniti opasnost. Do kraja susreta Željezničar je imao još nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, ali rezultat je ostao nepromjenjen.

Revanš susret će biti odigran 22. jula na stadionu ”Koševo” u Sarajevu.

Nogometaši Širokog Brijega izgubili su u prvom susretu 2. pretkola Evropske lige od češke ekipe Mlade Boleslav s 2:1.

Široki je odigrao odličnu utakmicu protiv ekipe koja je važila za favorita u ovom dvomeču. Iako su domaći nogometaši imali inicijativu tokom prvog poluvremena, Široki je uspio zaustaviti napade Čeha, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku utakmice, tačnije 51. minutu, Širokobriježani dolaze do vodećeg pogotka, a strijelac je nakon odlične kontre predstavnika BiH bio Goran Zakarić.

Od tog trenutka Česi su krenuli mnogo ofanzivnije napadati gol Širokog, a izabranici Slavena Muse nisu uspjeli izdržati do kraja susreta.

Za Mladu Boleslav izjednačujući pogodak postigao je Jiri Skalak u 68. minutu, dok je Michal Duris osam minuta kasnije donio pobjedu svom timu.

U svakom slučaju, Široki ima aktivan rezultat pred revanš susret koji će biti odigran za sedam dana u BiH. (Agencije/Foto:Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,