Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Samo jedan igrač Dinama nije pobjegao s terena zbog upada Torcide, pa se obratio BBB-ima

Preuzmite sliku

Dinamo je pobijedio Hajduk 1:0 u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa na Poljudu i igrat će za naslov protiv Rijeke 15. i 30. maja. Pobjedu Dinamu osigurao je Sandro Kulenović golom iz 15. minute.

Nakon eliminacije Hajduka iz takmičenja Torcida je odmah po okončanju susreta utrčala na teren u želji da dođe do igrača. Torcida je krenula prema dijelu gdje su bili smješteni navijači Dinama, BBB i gdje su Dinamovi igrači i stručni štab slavili pobjedu. Tada su fudbaleri i treneri Dinama potražili spas sprintom prema svlačionicama.

Vezano | Veliki neredi u Splitu, 50 uhapšenih: Trčali smo preko 35 km/h, skoro mi je otišla zadnja loža 

“Da su nam mjerili brzinu trčanja, bilo bi to preko 35 km/h, meni je skoro otišla zadnja loža. Neću to komentarisati, nikome od nas ništa se nije dogodilo”, izjavio je Jakirović.

No nisu svi dinamovci s terena bježali glavom bez obzira u tunel Poljuda pred stampedom pobješnjelih torcidaša. To su napravili svi osim jednog. S tribina Hajdukovog stadiona jasno se vidjelo kako Bruno Petković, dok svi njegovi spas od navijača Hajduka traže sprintom, travnjak Hajdukovog stadiona napušta laganim hodom.

Brzom reakcijom policija je spriječila veće nerede tako što su uspješno okružili navijače Hajduka, zaustavili njihov prodor i potjerali ih nazad na sjevernu tribinu.

Policija je navijače Dinama držala još dugo na stadionu kako bi izbjegla bilo kakav mogući kontakt s domaćinima. A kada se situacija smirila, Bruno Petković je dobio dopuštenje na dođe do BBB-a. Pored njega je stajalo 10-ak specijalaca.

“Hvala vam na podršci i hvala na svemu. Vani je puno ranjenih, policija moli da mi ne provociramo i da ne razgovara s vama cijela ekipa. Hvala na svemu, pobijedili smo, nastavit ćemo i dalje. Vidimo se u nedjelju na Maksimiru”, rekao je Petković na megafon i pobrao aplauze.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,