Utorak, 14. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

A sad adio, i ko zna gdje, i ko zna kad (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Pored 1959. i 1969., u klupske anale ulazi i 2014. godina u kojoj su “crveno-crni“ poslije ispadanja 23. maja 2012. godine izborili povratak u elitni razred bh. fudbala.

Tako da je Tuzla od danas ponovo grad sporta, opet ćemo gledati kako u Mejdanu tako i na Tušnju  najbolje sportske manifestacije.

Pred nekoliko hiljada navijača sinoć na Trgu slobode igrači Ćire Blaževića proslavili su prvo mjesto i plasman u PL BiH, trener Blažević nije se pojavio zbog iscrpljenosti.

Od stadiona Tušanj do centra grada fudbalere Slobode dovezao je turistički vozić, a atmosfera je bila šampionska.

Navijačima se kratko obratio predsjednik kluba Azmir Husić koji je kazao kako je ispunio dato obećanje i Slobodu vratio tamo gdje i pripada.

Mi nismo samo novi premijerligaši, uz ovakvu armiju navijača mi ćemo da vodimo glavnu riječ u PL BiH” istakao je Husić.

Uz pjesmu i paljenje baklji okupljeni navijači i simpatizeri Slobode slavlje su nastavili u lokalnim kafićima. U video prilogu članka pogledajte kako je izgledala proslava na Trgu slobode.

Pred nama je za nekoliko dana ponovo fudbalska grozica kada ćemo pored malih ekrana bodriti Zmajeve na Mundijalu u Brazilu, a onda s nestrpljenjem čekati da na Tušnju ugostimo FK Željezničar i FK Velež. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje