Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sa Tušnja otišao u Gradski vrt: 20-godišnji Omerović potpisao profesionalni ugovor sa Osijekom

Preuzmite sliku

Nail Omerović (20) danas je potpisao profesionalni ugovor sa hrvatskim Osijekom.

Omerović igra na poziciji napadača, a sa Osijekom je potpisao ugovor do 2026. godine.

U redove hrvatskog kluba stigao je u augustu 2021. godine iz tuzlanske Slobode, a ove sezone je odigrao tri meča za prvi tim Osijeka.

“Osjetio sam već pozivom na zimske pripreme da bi mi trener Rene Poms mogao ukazati svoje povjerenje i u službenim utakmicama. Naravno da mi je drago da se nisam prevario i da sam dočekao zaigrati za najbolju momčad Osijeka. Debi je bio u pobjedi nad Goricom u Gradskom vrtu, a u Puli sam prvi kuta krenuo u prvih jedanaest i naravno da je to poseban osjećaj”, rekao je Omerović nakon potpisa i dodao:

“Nadam se i vjerujem kako ću imati što pokazati među Bijelo-plavima u nastavku sezone. Za B momčad sam u svojoj prvoj sezoni postigao četiri gola, a protekle polusezone mrežu sam pogodio devet puta u Drugoj ligi. Jedva čekam prvijenac i u HNL-u! Prije dolaska u Osijek igrao sam u Zvijezdi iz Gradačca i u tuzlanskoj Slobodi iz koje sam u ljeto 2021. stigao u Gradski vrt. Nekako se najbolje osjećam i snalazim na krilnim pozicijama, a na treneru je da o tomu odlučuje.”

Zadovoljan je bio i sportski direktor Osijeka Ivica Kulešić.

“Čestitam Nailu na potpisu profesionalnog ugovora s našim klubom. Svojim trudom, radom i zalaganjem kroz drugu momčad, u kojoj je bio ponajbolji igrač, izborio se za ovo što mu se danas događa. Sretan sam zbog njega i jer može biti primjer ostalim mladim igračima da uskoro budu na njegovom mjestu. Želim mu puno sreće, te da nastavi vrijedno i naporno raditi jer onda ni uspjeh neće izostati”, kazao je Kulešević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,