Srijeda, 26. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo je spreman za EURO: Hajde da se zajedno borimo za još jedan trijumf!

Preuzmite sliku

Portugal večeras započinje učešće na Evropskom prvenstvu protiv Češke. Glavna zvijezda tima će i ove godine, šesti EURO u nizu, biti Cristiano Ronaldo.

Najbolji strijelac u historiji Portugala je imao odličnu sezonu u Saudijskoj Arabiji, nije zaboravio da postiže golove. Želju za osvajanjem trofeja nije izgubio, što se pokazalo i kada je izgubio finale Kupa ove godine, a pogotovo će željeti da osvoji još jedan veliki trofej za svoju zemlju.

Vezano | EURO 2024: Turska blagi favorit, Portugalci i Česi najavljuju golove

U objavi pred početak Eura, Ronaldo je emotivnim riječima poslao poruku navijačima i dokazao da mu je igranje za reprezentaciju još uvijek veoma važno:

“Danas počinje još jedno poglavlje naše historije. Još uvijek se sjećam prvog dana sa nacionalnim timom, put pun izazova i pobjeda. Sada, imam čast da budem u timu šampiona, punog talenta i posvećenosti. Uz snagu i podršku svih, pretvorit ćemo snove u realnost. Hajde da se zajedno borimo za još jedan trijumf. Zajedno smo nezaustavljivi. Naprijed Portugal!“, rekao je Ronaldo.

 

Ovo će biti šesto Evropsko prvenstvo za najboljeg strijelca Portugala, a rekorder je i po broju nastupa na Euru. Večeras će mu biti 26. meč sa Portugalom na Evropskom prvenstvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje