Nedjelja, 30. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativac Srbije se ispred kafane u Minhenu potukao s navijačem

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Srbije doživjela je neuspjeh na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je eliminisana u grupnoj fazi takmičenja. Međutim, iz tabora Orlova ne prestaju izlaziti skandali.

Kako prenosi srbijanski Telegraf, srpski golman Vanja Milinković-Savić bio je učesnik incidenta u jednoj kafani u Munchenu u kojoj se potukao sa navijačem.

“Ne postoje fijaska i debakli. Debakl je kad te neko dobije 7:0 i kad pijančiš po Augsburgu i Munchenu i kad se tučeš na treningu. To su stvari gdje treba da budemo kritikovani, a toga nije bilo”, naglasio je Piksi po dolasku na beogradski aerodrom. Izgleda da je toga itekako bilo, ali su spretno sakrili od javnosti te detalje.

Kako navodi pomenuti portal, sve se dogodilo između utakmica sa Slovenijom i Danskom, baš onda kada je Dragan Stojković Piksi igračima dao slobodan dan. Selektor je rekao da su se igrači poslije toga vratili raspoloženi, da su ga proveli sa porodicama, ali neki su odlučili da se za meč sa Danskom “pripremaju” u kafani.

Kako “Telegraf” saznaje, golman Srbije Vanja Milinković Savić izašao je u Munchen na slobodan dan u jedan lokal u kojem inače izlaze dijasporci koji žive u Munchenu i okolini i gdje često nastupaju muzičari iz Srbije i regiona.

Jedan srpski navijač mu je u jednom momentu dobacio “Šta ćeš ti ovdje? Treba da budeš u karantinu, a ti piješ!” Vanji se to nije svidjelo, opsovao je navijača, krenuo ka njemu, a onda ga i udario! Ubrzo je reagovalo obezbjeđenje kafane, a u sve se umiješao na kraju i vlasnik lokala.

“Vanja je došao u našu kafanicu, ali ga obezbjeđenje na ulazu nije prepoznalo i nisu htjeli da ga puste unutra jer je bio u šorcu reprezentacije, što je njega naljutilo i došlo je do čarki. Ja sam se ubrzo umiješao, uhvatio sam ga za ruku i rekao da ulazi sa mnom, ali je on to odbio. Sve se desilo u bašti lokala. Šta su mu dobacivali i šta su međusobno govorili ja nisam čuo. Drago mi je da smo na kraju sve riješili”, rekao je gazda lokala u Munchenu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje