Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real se ne usudi reći Modriću da ode, dok on živi u limbu između odlaska i ostanka

Preuzmite sliku

Luka Modrić ponovo je tema španskih medija koji nastavljaju nagađati i predviđati koju će odluku kapetan Vatrenih donijeti na kraju sezone.

Juan Ignacio Garcia-Ochoa u tekstu za Marcu ističe da kraljevski klub ne želi Modriću obznaniti da je vrijeme za rastanak, već da čekaju igračev potez.

“Real se ne usudi reći Modriću da ode, jer bi ispalo da ga tjera pa čeka da vrijeme prođe te da Modrić sam kaže da ide jer nije dobio novi ugovor. Plan je jasan, iako se mnogima čini da je ta odluka pogrešna”, objašnjava i nastavlja:

“Šta biste radije, 20 minuta Modrića ili 20 minuta Ceballosa kad ulaze s klupe? Nogometno gledano, to pitanje nema smisla. Modrić živi u limbu između odlaska i ostanka, a vjerovatno mu se u glavi stalno nameće ideja da ostane.

Zašto i ne bi? Uvijek kad zaigra pokaže da je maksimalno posvećen. Nije problem da se Modrić ne uklapa u ekipu, očito je da je i dalje potreban Realu.”

Španci se pitaju i kakva će biti reakcija predsjednika kluba Florentina Pereza:

“Trenutno je stanje takvo da je Real lopticu prebacio na Lukinu stranu terena. Ako odluči da odlazi, 24. maja će dobiti jedan od najljepših oproštaja ikad, ali ako odluči ostati, hoće li mu Perez zbilja reći ‘ne'”, navodi i dodaje:

“Sjetite se samo kako su prije godinu dana sjeli i u deset minuta dogovorili produžnje za još godinu dana. Konačna odluka će doći svakog trena i sada sve ukazuje na odlazak, ali s Modrićem se nikad ne zna.

Možda želi osvojiti šestu ili sedmu Ligu prvaka pa po tome biti najveći ikad.” (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,