Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rade Krunić otkrio zašto ne bi volio igrati protiv Džeke u polufinalu Lige prvaka

Preuzmite sliku

Rade Krunić otkrio je kako on i ostatak ekipe Milana jedva čekaju polufinale Lige prvaka nakon velikog uspjeha i trijumfa nad Napolijem (2:0, 1:1) u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja u nogometu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je među boljima u redovima Rossonera u dvomeču protiv velikog rivala i lidera italijanske Serije A, piše Raport.

Milan je izborio svoje prvo polufinale Lige prvaka prvi put od 2007. godine.

Krunić je dao intervju za Milan TV nakon utakmice, one u kojoj je imao još jednu fantastičnu partiju u veznom redu uz Sandra Tonalija i Ismaela Bennacera.

  • “To je veliko postignuće za sve nas. Posao koji smo obavili u posljednjih nekoliko sedmica sredio je stvari. Svi smo zajedno krenuli naprijed. Ne želimo stati. No, sada smo dali sve od sebe na terenu. Gledamo naprijed i čekamo protivnika u polufinalu”, rekao je Krunić.

    Dodao je da je jedva čekao duel sa Napolijem.

    “Jedva sam čekao da igram ovu utakmicu, bilo je teško čekati. Zbog utakmica ovog nivoa i igramo nogomet i treniramo svaki dan. Očito smo sretniji ako prođemo”, rekao je Rade.

    Ukoliko Inter večeras bude bolji od portugalske Benfice, Milan će u polufinalu igrati protiv gradskog rivala Intera za koji nastupa Krunićev reprezentativni saigrač Edin Džeko.

    “Da vidimo protiv koga ćemo igrati u polufinalu. Uvijek sam govorio da više volim igrati protiv ekipa iz Evrope nego iz Italije. Svjesni smo našeg kvaliteta. Jedva čekamo polufinale”, rekao je Krunić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje