Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki odabrao prvih 11: Dvije izmjene u odnosu na Belfast?

Preuzmite sliku

Nakon pobjede u Belfastu rezultatom 2:1, pred Zmajevima je novi okršaj u kojem žele pred domaćom publikom doći do tri boda i pobjede u duelu protiv Austrijanaca.

Selektor Prosinečki se pred ova dva susreta susreo sa mnoštvom problema oko sastavljanja tima, s obzirom na to da je nekoliko igrača povrijeđeno, dok je Darko Todorović zbog suspenzije morao preskočiti susret u Sjevernoj Irskoj.

On će sigurno večeras zauzeti svoju poziciju na desnom boku, a pored toga očekuje se da dođe do još nekih izmjena u početnom sastavu. Tako bi na poziciji zadnjeg veznog trebao zaigrati Muhamed Bešić, koji je ‘zakrpio’ poziciju desnog bočnog u utakmici sa Ircima, dok je vrlo vjerovatno da bi Bojan Nastić mogao da zauzme poziciju na lijevom boku, piše Oslobođenje.

Tako bi početnih 11 trebalo izgledati ovako. Na golu bi trebao stajati Ibrahim Šehić, u odbrambenoj liniji na štoperskim pozicijama bi bio dvojac iz Belfasta Toni Šunjić i Ervin Zukanović te već pomenuti Todorović i Nastić na bokovima. U veznom redu bi prema pisanju Oslobođenja igrali Muhamed Bešić, Elvis Sarić i Miralem Pjanić, dok bi trio u napadu činili sada već standardni Edin Višća, Haris Duljević i kapiten Edin Džeko. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje