Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pripremni period bez poraza: Fudbaleri Slobode remizirali sa Željom

Preuzmite sliku

Crveno – crni su i nakon današnje utakmice sa ekipom Želje u dosadašnjem pripremnom periodu bez poraza od ukupno šest odigranih utakmica.

Nakon šest odigranih utakmica s pravom možemo konstatirati da navijači Slobode mogu biti optimistični da će na proljeće gledati jedan novi, efikasniji tim. Naime, Crveno – crni su od šest odigranih pripremnih utakmica upisali tri trijumfa (4:1 protiv Igmana, 4:1 protiv Bratstva, 6:0 protiv Čapljine) i četiri remija (0:0 sa Budućnosti, 1:1 protiv GOŠK  i 2:2 sa Željezničarom), uz gol razliku 17:5!

  • sloboda-zeljo23
  • fksloboda.ba

    Pripremni rezultati vrlo su značajni za podizanje samopouzdanja ekipe uoči početka sezone.

    U posljednjoj fazi priprema fudbaleri Slobode danas su u Međugorju odigrali pripremnu utakmicu sa ekipom Željezničara. U utakmici punoj prekokreta pobjednika nije bilo, pa je konačan rezultat na kraju glasio 2:2.

    Povela je ekipa Željezničara u 6. minuti kada je udarac Sadikovića sa preko 20 metara završio je iza leđa Fejzića. Crveno-crni su uspjeli izjednačiti pred kraj prvog poluvremena. Kosorić je igrao rukom u svom šesnaestercu, a siguran sa bijele tačke bio je Sarić. Na poluvijreme se odlazi kod rezultata 1:1.

    U 58. minuti drugog poluvremena, Mujić koji je zamjenio Krpića pogađa za vodstvo Slobode 2:1. Ipak pred kraj susreta konačnih 2:2 postavlja Kokot koji je uspio savladati Pirića. Detalj vrijedan pažnje je i sjajna odbrana Pirića, koji je osujetio pokušaj Bućana sa 11 metara.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje