Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijateljski meč Luksemburga i BiH obilježio prekrasan gol Pjanića (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvu utakmicu u 2016. godini. Izabranici Mehemeda Baždarevića ostvarili su pobjedu na Josy Barthel stadionu u gostima kod Luksemburga rezultatom 3:0.

U prvom poluvremenu kombinovani sastav Zmajeva (Begović, Vranješ, Šunjić, Aničić, Zukanović, Prcić, Bešić, Višća, Ibišević, Đurić, i Vrančić) nisu imali za ponuditi ništa posebno na terenu, bezidejna igra i neopreznost u odbrani omogućili suselekciji Luksemburga da stvore nekoliko dobrih prilika pred golom Begovića. Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

Baždarević početkom drugog poluvremena u igru uvodi Šehića umjesto Begovića, Džeku umjesto Ibiševića i Matea Sušića umjesto Vranješa.

Odmah u nastavku nekoliko dobrih prilika nije iskoristio kapiten Edin Džeko. Potpunu prevagu u igri donosi ulazak Miralema Pjanića koji je na terenu zamjenio Muhameda Bešića u 67. minuti.

Do prednosti od 1:0 stižemo upravo nakon što je Pjanić brzinski izveo jedan slobodan udarac, loptu je dodao Sušiću koji ubacuje u šesnaesterac, a nespretnom reakcijom Chanot postiže autogol.

Samo dvije minute nakon toga novu akciju započinje ponovo Pjanić, lopta dolazi do Džeke koji upućuje šut, lopta udara u petu Đurića mijenja pravac i odlazi u mrežu. Bilo je to 2:0 za našu reprezentaciju.

U sudijskoj nadoknadi vremena igrač utakmice Miralem Pjanić iznudio je prekršaj sa lijeve strane na oko 20 metara i u svom stilu iz slobodnog udarca postiže prekrasan pogodak za konačnih 3:0.

Posted by Tuzlanski.ba on 25. Mart 2016

Sudeći prema igri iz prvog poluvremena nije teško zaključiti da će selektor Baždarević imati još dosta posla narednih mjeseci kako bi reprezentaciju BiH adekvatno pripremio za početak kvalifikacija.

Novi prijateljski meč reprezentativce Bosne i Hercegovine očekuje u utorak kada će odgirati novu utakmicu, a za protivnka će imati učesnika Eura 2016. selekciju Švicarske, koju s klupe vodi Sarajlija Vladimir Petković.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje