Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji Slobode: Bitka za pozicije stavila je u drugi plan naš klub

Preuzmite sliku

FK Sloboda do danas nije imenovala novog mandatara na poziciju predsjednika UO iako je na adresu Rudarske br. 2 pristiglo više ponuda.

FK Sloboda je u nedjelju putem svoje Facebook stranice objavila informaciju o nastavku pregovora sa kandidatom za novog mandatara Azmirom Husićem u kojoj se navodi kako sa gosp. Husićem žele razjasniti nekoliko pitanja o modelu upravljanja.

Vezano | FK Sloboda: Sa gospodinom Husićem želimo razjasniti nekoliko pitanja o modelu upravljanja

U međuvremenu saopćenjem za javnost oglasili su se iz Udruženja građana “FK Sloboda” koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Prošle su tri sedmice od najvećeg sportskog poraza FK Sloboda. U ove tri sedmice svjedočili smo raznim lobijima i ličnim interesima raznih pojedinaca, od onih koji bi željeli da postanu predsjednici Kluba do onih koji bi željeli da po svaku cijenu ostanu na čelu Kluba.

Grad se podijelio u dva tabora, a nama se čini da nam treba treća opcija, ona koja istinski voli klub i koja nije u proteklim godinama radila sve na njenom gašenju i sportskom porazu. Bitka za pozicije, poput onih u politici, stavila je u drugi plan naš klub, našu Slobodu. UG Prijatelji FK Sloboda poziva na što brže formiranje Upravnog odbora Kluba i rekonstrukciju Skupštine kako bi se stvarna vlast u klubu vratila građanima i istinskim navijačima. Sve ostalo je dalje mrcvarenje Slobode i igranje sa njenim ugledom, statusom i sportskom budućnosti.

Sezona u Prvoj ligi Federacije počinje vrlo brzo. Gospodo, ukoliko želite dobro Slobodi okrenite se dogovoru i sklapanju ekipe za povratak u Premijer ligu BiH” – navode prijatelji FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje