Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen novi trener Tuzla Cityja: Mirza Varešanović vjeruje u igrački potencijal

Preuzmite sliku

Mirza Varešanović od danas je zvanično novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja, a uz njega su tu još i prvi i drugi asistent trenera Samir Muratović i Selver Ahmetović, kondicioni trener Jasmin Zahirović i trener golmana Mirsad Dedić.

Promjena u vrhu tuzalsnkog kluba usliejdila je nakon što je u subotu ostavku na funkciju šefa stručnog štaba dao Slobodan Starčević.

Na konferenciji za medije sportski direktor Tuzla Cityja Almir Husić je rekao da je Starčević ostavku podnio u subotu nakon poraza od Sarajeva.

“Ostavka sa Starčevićeve strane je bila korektna. Mi smo odmah krenuli u potragu za novim trenerom. Bilo je nekoliko imena u ponudi, ali smo odlučili da to bude Mirza Varešanović, jer kada smo sagledali sve stvari došli smo do zaključka da je on jedino rješenje za trenutne probleme koje imamo. Pokušat ćemo se vratiti na pobjednički kolosijek i nadam se će Varešanović uspjeti u tome”, izjavio je Husić.

  • Varešanović je prije Tuzle vodio Olimpik, Velež i Sarajevo. S Olimpikom je osvojio Kup BiH. Kako je danas rekao, nije mnogo razmišljao prilikom pristanka na ponudu predsjednika Tuzla Cityja Azmira Husića.

    “Igrački kadar ima potencijal. Tu ima mnogo premijerligaških igrača koji iza sebe imaju veliko iskustvo, kao i igrača koji su radili u inozemstvu. Mislim da sam došao u pravi klub koji ima veliki potencijal i projekte u planu. Jedini hendikep možemo imati u subotu, jer do utakmice imamo samo tri treninga. Mislim da je ovoj ekipi potrebniji razgovor, jer imaju veliki problem psihološke prirode. Sve ću uraditi kako bih s njima ekipno i pojedinačno razgovarao”, rekao je Varešanović.

    Tuzlake u subotu očekuje utkmica protiv Čelika, a tada će upravo Vrešanović debitovati kao strateg tima Tuzla Cityja

    Varešanović je dogovor o saradnji postigao do kraja sezone, a ako budu ispunjeni ciljevi s obje strane, vjerovatno će ugovor biti produžen. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje