Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Venecuele Maduro: Vjerujem da je Maradona ubijen

Preuzmite sliku

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro izjavio je da ima tezu u vezi sa smrću legendarnog argentinskog fudbalera Diega Armanda Maradone te kako vjeruje da je ubijen, prenosi Anadolu.

Maduro, koji je gostovao u programu “Maduro Podcast” na stadionu Monumental u glavnom gradu Karakasu, ustvrdio je da je sve planirano da “fašizam” dođe na vlast u Argentini i rekao: “Imam tezu o njegovoj smrti, vjerujem da je Maradona ubijen. Dan prije njegove smrti, razgovarao sam s njim povodom njegovog 60. rođendana i rekao: ‘Diego, dođi u Venecuelu, mi ćemo se pobrinuti za tebe ovdje.’

Navodeći da je Maradona s njim podijelio zabrinutost za život, Maduro je dodao: “U prethodnom razgovoru, rekao sam mu: Čuvaj se, Diego. Vidi, ima jako loših ljudi, fašisti te neće ostaviti na miru jer ti si glas ljudi koji se bune protiv nepravde. Rekao si stvari koje niko nije imao hrabrosti da kaže.”

  • Podsjećajući na pokušaj atentata na bivšu argentinsku predsjednicu Cristinu Kirchner, Maduro je rekao: “Organizirali su operacije kako bi stavili tačku na simbole Argentine. Prvo su dokrajčili Diega, siguran sam u to. Onda su htjeli stati na kraj Kristini, hteli su da je ubiju u direktnom prenosu.”

    Kritizirajući argentinskog predsjednika Javiera Mileija, Maduro je rekao:

    “Ne mogu, a da ne kažem jednu stvar: fašizam i cionizam su došli na vlast u Argentini s Mileijem. Milei je rekao: ‘Učinit ću sve da osiguram da Venezuela bude predmet sankcija, opkoljena i poražena’.”

  • Predsjednik Maduro rekao je kako vjeruje da će se istina o Maradoni jednog dana otkriti te da je siguran da će fašizam u Argentini ponovno biti poražen.

    Svjetski poznati legendarni fudbaler Maradona preminuo je od posljedica zatajenja srca i plućnog edema 25. novembra 2020. u Tigreu, u argentinskoj pokrajini Buenos Aires.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,