Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potpisan ugovor o saradnji između FK Sloboda i Pivare Tuzla: “U svim momentima uzajamno povjerenje”

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama FK Sloboda svečano potpisan ugovor o sponzorskoj saradnji između Pivare Tuzla i FK Sloboda

Ovo sponzorstvo je nastavak dugogodišnje saradnje, a i sport je jedno od područja koje se posebno podržava od strane Pivare Tuzla, zajedno sa nizom društvenih projekata putem kojih podupire lokalnu zajednicu, te time zastupa ispravne vrijednosti društvene odgovornosti.

“Ono što ja mogu poželjeti je da FK Sloboda u ovoj ligi ostvari prvo mjesto i da se vrati u Premijer ligu. Naša očekivanja su da pivaru kroz ovaj vid podrške promovišemo zajedno sa Slobodom. Pivara Tuzla je uvijek prepoznavala sportske klubove, a prije svega, posebno FK Slobodu čiji smo dugogodišnji sponzor. Nama to daje podstrek i nismo se nikada dvoumili kad je u pitanju potpisivanje ugovora između ova dva kolektiva”, istakao je generalni direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihovć.

  • Naglasio je da je važno da Tuzlu simboliziraju određene stvari koje imaju historiju iza sebe, a prije svega to je FK Sloboda, a samim time uz njih i Tuzlanski pilsner.

    “Mi ne bi mogli zamisliti ni jedan vid našeg poslovanja a da ne budemo sponzori određenim klubovima, pogotovo u Tuzli, jer smatramo da je ovo jedan od najvažnijih klubova sa ovih prostora. Želimo da igrači Slobode imaju sportske sreće, da svaku utakmicu odigraju fair play i da postignu rezultate koje svi priželjkujemo”, dodao je on.

  • Na kraju je poželio sve najbolje fudbalskom klub sa Tušnja, te naglasio da uvijek mogu zatražiti bilo kakvu vrstu pomoći ili promocije od strane Pivare Tuzla.

    “U svim momentima Pivara Tuzla imala je povjerenje u nas. Podrška koju dobijamo od  tuzlanske pivare je neizmjerno potrebna, kao i svih ostalih koji nam mogu pomoći na neki način. FK Sloboda će dati sve od sebe, a krajnji cilj je da igramo u najvećem rangu. Vaše ukazano povjerenje ćemo opravdati i ‘završiti’ tamo gdje nam je mjesto”, kazao je Samir Subašić, član Upravnog odbora FK Sloboda.

  • Ugovor je potpisan na godinu dana i do sada se produžavao svake godine, a najavili su i nastavak saradnje.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje