Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponosni Zmajevi: Pobjednici prije sudijskog zvižduka…

Preuzmite sliku

Tačno u ponoć reprezentacija BiH igra svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Nakon intoniranja himne BiH na stadionu Marakana, Zmajevi će već postati pobjednici jer će preko milijardu ljubitelja fudbala širom svijeta pored malih ekrana čuti i vidjeti za malu zemlju velikog srca koja je po prvi put izborila nastup na Mundijalu.

Aktuelni prvak Evrope i Svijeta Španija u prvoj utakmici primila je čak pet golova od reprezentacije Holandije, ukoliko kojim slučajem (iako o tome niko u ovim momentima ne razmišlja) Zmajevi dožive poraz od jedne od najboljih selekcija svijeta za koju nastupa najbolji igrač svih vremena Leo Messi, bio bi to poraz koji bi poslužio kao motivacija za naredne dvije utakmice koje se već sada smatraju presudnim za prolazak u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Svi su složni oko jednog: Poraz vam opraštamo samo pod uslovom da svih 90 minuta date svoj maksimum i ostavite srce na terenu, baš kao što smo svi mi to radili na tribinama dok smo vas bodrili u Zenici, Atini, Žilini, Kaunasu uz hiljade pređenih kilometara.

Kada sudija na stadionu „Marakana” u Rio de Janeiru označi početak meča Argentina – Bosna i Hercegovina, u Vrnograču će simbolično poteći voda iz hair česme za naše tragično stradale „Ljute Krajišnike”. (Tuzlanski.ba)

– Where r u from?

– Bosnia!

– Where is Bosnia?

– In Brazil baby

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,