Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte divljanje “Manijaka” na stadionu Tušanj (VIDEO)

Preuzmite sliku

Iako je utakmica između Slobode i Željezničara bila proglašena utakmicom visokog rizika, zbog najavljenog većeg broja navijača Želje “Manijaka” uprkos visokom mjerama osiguranja, incident se ipak dogodio.

Na “A” sektor zapadne tribine tokom prvog poluvremena prvo je stigla nešto manja grupa navijača Željezničara iz Živinica, osim uobičajenih verbalnih navijačkih prepirki, nije bilo nereda.

Pet autobusa iz Sarajeva oko desetak kombi vozila i još toliko automobila u kojima su bili navijači Željezničara “Manijaci” pred stadion Tušanj stiglo je tokom dugog poluvremena. Odmah nakon ulaska na stadion iako je njihov tim imao pozitivan rezultat navijači Želje počeli su paliti baklje koje su potom bacili među gledatelje.

  • IMG_9014
  • Glavni sudija na utakmici Muamer Bureković iz Zenice tokom nemilih scena na zapadnoj tribini stadiona Tušanj obje ekipe je povukao svlačionicu.

    Situacija se smirila tek kada je intervenisala jedinica za specijalnu podršku MUP-a TK koja je navijače Želje ispratila sa stadiona prije isteka regularnog dijela utakmice.

    Postavlja se pitanje kako su uprkos visokom mjerama obezbjeđenja “Manijaci” uspjeli da unesu na desetine baklji koje su palili, a zatim bacali u publiku i teren, propust je bio očigledan.

    Također pomalo nevjerovatna činjenica da je na početku tek desetak redara bilo zaduženo za obezbjeđenje tribine na kojoj se nalazilo oko 400 navijača Želje, koji očigledno nisu došli da pruže podršku svom klubu.

    Ono što možda najviše zabrinjava sve istinske ljubitelje fudbala je nemila scena na stadionu Tušanj koja je zasjenila derbi u Tuzli. Hoćemo li opet dozvoliti da nam se dogodi novi “Vedran Puljić”, zbog čega neko ko plati ulaznicu da bi “uživao” u fudbalu mora da ide kući razbijene glave.

    Igra Slobode, taktika Sadikovića, zalaganje igrača je tema za neki drugi članak….(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje