Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda Slobode u Mostaru: Premijer liga nikada bliža!

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru 27. Kola Prve lige Federacije u Mostaru na stadionu pod Bijelim brijegom pred oko 500 gledatelja savladali ekipu Branitelja rezultatom 0:1.

Strijelac pogotka bio je rezervista Jasmin Mujkić koji je u igru ušao umjesto Sulejmana Krpića. Trener Slobode Ćiro Blažević napravio je pravi potez navedenom izmjenom koja je urodila plodom u 64 minuti kada su Tuzlaci došli do zlata vrijednog gola.

Samo nekoliko minuta prije gola Mujkića ekipa Branitelja imala je sjajnu priliku za postizanje gola preko Bebanića koji je istrčao sam iskosa sa desne strane ispred Hadžića, pokušao je potkopavanjem lopte da ga savlada, ali naš golman izvrsno reaguje i spašava našu mrežu.

Od prve minute utakmica u Mostaru bila je potpuno otvorena sa po nekoliko izglednih prilika prilika na obje strane.

U 78 minuti Blažević umjesto Jahića u igru je uveo Husića, Pršeš je zamijenio Redžepija pet minuta prije isteka regularnog dijela susreta.

  • branitelj-slobodaaaa11
  • Golman Slobode Hadžić svojim sjajnim intervencijama bio jedan je od najzaslužnijih za rezultat koji je Sloboda ostvarila u meču sa Braniteljem.

    Pobjedom protiv Branitelja i sa nova tri boda Sloboda je došla na korak do povratka u Premijer ligu BiH.

    Do kraja sezone ostala su još tri kola, a protivnici Slobode su Iskra iz Bugojna, Gradina iz Srebrenika,te Igman.

    U derbi susretu 27. kola Prve lige FBiH sastali su se u Kaknju domaći Rudar i dugoplasirano Jedinstvo iz Bihaća. Iako je Jedinstvo od 70 minute imalo igrača manje na terenu jer je od 70 minute zbog crvenog kartona igru morao napustiti Kovačević, fudbaleri Jedinstva uspjeli su doći do pobjede u Kaknju u sudijskoj nadoknadi utakmice.

    Sloboda će do kraja prvenstva braniti prednost od dva boda prednosti u odnosu na Jedinstvo. Čestitke našim fudbalerima na velikoj pobjedi. Sa vjerom u Slobodu do konačnog cilja, a to je Premijer liga BiH. Druga liga, druga liga, smiju nam se svi…..(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje