Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NS/FS BiH donio odluku o smanjenju broja klubova WWin lige

Preuzmite sliku

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (NS/FS BiH) donio je odluku o smanjenju broja klubova WWin lige BiH sa 12 na deset, sa početkom od takmičarske sezone 2025/2026. godina, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup NS/FS BiH s početkom od takmičarske sezone 2024./2025.

U okviru Superkupa će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika WWIN lige BiH i osvajača Kupa BiH iz prethodne takmičarske sezone, saopćeno je iz Saveza.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici donio i odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH za “U-19”. Od naredne takmičarske sezone ova liga će, umjesto 14, brojati 16 klubova.

Formirane su i dvije nove ženske selekcije – “WU-23” i “WU-15”. Reprezentativnom selekcijom “WU-23” će rukovoditi selektori “A” i “WU-19” ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova.

Za selektora “WU-15” ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković.

Na današnjoj sjednici je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju NS/FS BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje