Petak, 21. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova pojačanja: Za banjalučki Borac potpisao sin Zvjezdana Misimovića

Preuzmite sliku

Banjalučki Borac predstavio je tri nova igrača, Luku Misimovića (19), Nikolu Milićevića (22) i Mateja Staševića (20).

Sin Zvjezdana Misimovića, Luka Misimović, potpisao je jednogodišnji ugovor. U omladinskim selekcijama igrao je za Ingolstadt i Munchen 1860, a igrao je ua U15, U17 i U19 selekcije BiH.

“FK Borac je odlična sredina za razvoj mladih igrača, tako da sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv da dođem u Banjaluku i nastavim dalje napredovanje ovdje. Svi u klubu su me odlično prihvatili od prvog dana, a uvjeren sam da ću sa svakim novim treningom biti još bolji“, rekao je Luka Misimović, sin Zvjezdana Misimovića.

Mateja Stašević je potpisao ugovor na dvije godine, a fudbalsko obrazovanje stekao je u omladinskoj školi FK Partizan.

U redovima Partizana prošao je sve selekcije, dok je seniorsko iskustvo sticao u timovima Vršca i Zvezdare, iz kojih je stigao u Platonovu ulicu.

“Drago mi je što sam stigao u Banjaluku i nisam imao mnogo dilema kada je stigao poziv FK Borac. Na meni je da treniram i borim se za svoje mjesto u timu. Saigrači su me dobro prihvatili i za sve imam samo riječi hvale. Slijedi put u Sloveniju na glavni dio priprema, a znam da samo vrijednim radom mogu steći povjerenje stručnog štaba”, rekao je Stašević, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Nikola Milićević je bivši golman Željezničara u kojem je prošao sve mlađe selekcije. U Borac stiže iz Stupčanice.

“Moram da se zahvalim upravi i stručnom štabu FK Borac na ukazanom povjerenju. Stigao sam do šampionskih rangova i za mene je ovo iskorak u karijeri. Daću sve od sebe da predanim radom još više napredujem i da u narednoj sezoni doprinesem ostvarenju svih ciljeva“, kaže Milićević.

Borac će sezonu početi utakmicam prvog pretkola Lige Prvaka. Žrijeb je zakazan za 18. juni, a mogući rivali su:

Dinamo Batumi (Gruzija), NK Celje (Slovenija), Hamrun Spartans (Malta), Larne (Sjeverna Irska), Dinamo Minsk (Bjelorusija), Panevezys (Litvanija), Ordabasy (Kazahstan), Vikingur (Island), Struga (Sjeverna Makedonija), Differdange 03 (Luksemburg), Dečić Tuzi (Crna Gora), Egnatia (Albanija), Santa Coloma (Andora) i Virtus (San Marino).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje