Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikola Komazec ponovo junak: Sloboda na Tušnju minimalno savladala Zvijezdu

Preuzmite sliku

U posljednjoj utakmici 20. kola Prve lige FBiH na Tušnju su se sastali Sloboda i Zvijezda iz Gradačca. Crveno-crni su teže od očekivanog zabilježili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.  

Za oba tima bodovi su bili neophodni. Sloboda je prva i sa Stupčanicom se bori za plasman u viši rang, dok je Zvijezda pretposjednja i u borbi je za ostanak u ligi. Ipak, Sloboda je golom Komazeca zasluženo osvojila vrijedna tri boda.

U prvom poluvremenu bilo je nekoliko pokušaja sa obje strane ali bez većih uzbuženja jer su mreže mirovale.

U 82. minuti erupcija oduševljenja na Tušnju. Nikola Komazec je pogodio na asistenciju Kenana Delića i doveo Slobodu u vodstvo.

Gosti su u 89. minuti tražili  penal. Vujić je ubacio loptu, Kurtalić je intervenisao, samo korner za goste. Lopta je u koljeno pogodila Kurtalića inije bilo elemenata za najstrožiju kaznu.

  • Sloboda je minimalnom pobjedom osovjila nova tri boda kojim je sačuvala lidersku poziciju. U narednom kolu crveno-crni gostiju Stupčanici, prvom pratiocu na prvesntvenoj tablici i najozbiljnijem konkurentu za ulazak u društvo najboljih. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Standings provided by Sofascore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,