Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nezapamćen rezultat: FK Sloboda pobijedila sa 18 golova razlike

Preuzmite sliku

U okviru 18. kola Prve ženske Federacije Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub “Sloboda” dočekao je Ženski nogometni klub “Mladost”.

Borbene crveno-crne pobijedile su Mladost sa nevjerovatnih 18:0.

Utakmica je od početka bila obilježena pogocima koji su se nizali sve do samoga kraja. Među strijelcima na ovoj utakmici upisano je šest Slobodinih fudbalerki.

Bilalić Fatima prvi pogodak postiže u četvrtom minutu, a Kasumović Emina povećava vodstvo u petom minutu. Nakon ova dva pogotka, slijedila je golijada tima FK Sloboda.

Pogotke postižu Mujezinović Ajla u 19. minutu, Saburović Amina u 24., 28. i 54. minutu, Bilalić Fatima ponovo u 30. minutu i Kasumović Emina u 31., 46., 64., 69., 70., 77. i 79. minutu.

U listu strijelaca na ovoj utakmici upisale su se još i Topalović Matea, koja je postigla pogotke u desetom, 38. i 73. minutu i Hasanović Amina, koja postiže podogak na ovoj utakmici u 59. minutu.

“Visok rezultat, želim da se zahvalim protivniku na trudu. Protivnik je danas igrao u skladu sa svojim mogućnostima, naša ekipa je izašla odgovorno sa ciljem da do kraja sezone odigramo svaku utakmicu maksimalno ozbiljno i to je rezultiralo velikim brojem golova” kazao je Armin Mujezinović, trener ženske selekcije FK “Sloboda”.

Također, Mujezinović se osvrnuo i na same fudbalerke iz njegovog tima. Istakao je kako ga više od rezultata raduje činjenica što su u ovoj utakmici debitovale Nina Hadžimehmedović, Merisa Mulalić i Iman Brkić.

“Čestitke našim gledaocima i klubu uz posebne čestitke seniorima i ponosni smo danas što smo FK Sloboda”, na kraju je poručio Mujezinović. (fksloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,