Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nema dogovora između Ibrahimovića i Manchester Uniteda

Preuzmite sliku

Švedski reprezentativac i član prvaka Francuske Paris Saint Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović još uvijek nije postigao dogovor sa Manchester Unitedom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako su brojni evropski mediji posljednjih dana mnogo pisali kako je Ibrahimović vrlo blizu potpisa za “crvene đavole”, izvor blizak Ibrahimoviću za SkySports je potvrdio kako dogovora između popularnog Ibre i Uniteda još uvijek nema.

Dolazak Ibrahimovića na Old Trafford očekivao se još više zbog činjenice da je vodstvo nad Manchester Unitedom preuzeo portugalski fudbalski stručnjak Jose Mourinho. Naime, ova dva fudbalska imena jako su vezana od perioda kada je Ibrahimović igrao za Inter, a Mourinho trenirao isti klub.

Prema pisanju engleskih medija, Manchester United je Ibrahimoviću ponudio ugovor 1+1, prema kojem bi sedmično zarađivao 320 hiljada eura, što je čak i manje u odnosu na njegovu trenutnu platu u PSG-u. No, i dalje je nepoznato zašto dogovor sa Šveđaninom nije postignut. Ibrahimoviću ugovor sa PSG-om ističe za mjesec dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje