Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon transfera Todorovića u Salzburg, Sloboda klub bez dugovanja

Preuzmite sliku

Darko Todorović, napustio je redove Slobode i priključio se ekipi Red Bull Salzburga gdje će nastaviti svoju karijeru.

Iz Uprave kluba potvrđeno je da je transfer Todorovića u Salzburg uspješno realizovan te da će Darko svojim dobrim igrama u novom dresu otvoriti put u evropske klubove ostalim mladim talentima FK “Sloboda” Tuzla.

Darko će sutra biti zvanično predstavljen u novom klubu zajedno sa ostalim pojačanjima ovog kluba.

Iz FK “Sloboda” Tuzla, Todoroviću se iskreno zahvaljuju za sve što je napravio u crveno-crnom dresu te mu žele sve najbolje u nastavku karijere.

Darko, hvala ti za sve što si napravio u dresu Slobode!, napisano je na službenoj stranici kluba.

Kako Tuzlanski.ba saznaje Todorović bi prvo mogao kao igrač Red Bull Salzburga otići na posudbu u Hajduk jer reprezentativac Austrije i desni bek Red Bull Salzburga, Stefan Lainer nije ostvario transfer u Napoli što bi Todoroviću odmah otvorilo vrata prve postave tima.

Finansijski detalji transfera Darka Todorovića iz Slobode u Salzburg zvanično nisu poznati javnosti. Sa Slobodom je imao ugovor do ljeta 2020. godine. Nezvanično, ovo je ubjedljivo najveći transfer Slobode još od 2008. godine, kada je Husejinović za 900.000 eura prešao u Werder

Todorović je za reprezentaciju BiH odigrao pet mečeva, a u dresu mlade selekcije dvije utakmice više. U Salzburgu će se pridružiti još jednom bh. fudbaleru Smailu Prevljaku.

Uprava Slobode na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem uspjela je u proteklom periodu u dobroj mjeri da stabilizuje klub i “očisti” mnoga nagomilana dugovanja naslijeđena od ranijih garnitura koje su upravljale klubom.

Kako Tuzlanski.ba saznaje nakon što se finalizira transfer Todorovića od zarađenog novca bit će vraćena i sva preostala potraživanja te će Sloboda ubrzo biti klub bez dugovanja sa deblokiranim bankovnim računom.

Među onima koji od Slobode putem suda potražuju novac je i firma “Arkada” iz Lukavca koja je bila zadužena za postavljenje stolica na stadionu u periodu dok je Tušanj bio u vlasništvu FK Sloboda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,