Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Može li Džekin Fener do titule: Večeras odluka o prvaku Turske!

Preuzmite sliku

Fenerbahče ne odustaje od titule u turskoj Superligi, a večeras će imati posljednju priliku, kada ugosti Istanbulspor na svom stadionu.

Ali, na žalost navijača, “žuti kanarinci” ne zavise samo od sebe u ovoj utakmici jer tri boda zaostatka za “interkontinentalnim rivalom” Galatasarayem znači da će im biti potrebno čudo u vidu pobjede Konyaspora na svom terenu protiv branioca titule Galatasaraya.

Konju odnevano sa klupe predvodi nekadašnji golamn Partizana i reprezentacije Jugoslavije Fahrudin Omerović koji je preporodio “orlove” od dolaska u klub. Konyaspor je sezonu inače počela pod trenerskom palicom Aleksandra Stanojevića.

“Žuti kanarinci” su produžili nadu da mogu do titule dramatičnom pobjedom nad Galatasarayem prošlog vikenda, ali njihova sudbina i dalje dijelom zavisi od drugih rezultata. Fener je obezbjedio da će trka za titulu ići do kraja teškom pobjedom od 1-0 nad liderom lige Galatasarayem na Rams Parku prošlog vikenda.

Ekipa Ismaila Kartala sada ima tri boda zaostatka za liderima i mogu da postanu šampioni samo ako pobjede, a Galata izgubi.

Fenerbahče u na ruku u ovom meču ide historijska dominacija nad današnjim protivnikom, pošto nije izgubio od Istanbulspora ni u jednom takmičenju od 2003. godine. Pored toga, mogu se pohvaliti drugim najboljim rezultatom kod kuće u ligi ove sezone, što bi trebalo dodatno da ojača njihovo samopouzdanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,