Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mogući scenarij u ostatku kvalifikacija: Zmajevi odlučuju sami o sebi, trasiran put ka baražu

Preuzmite sliku

Nakon osvojenog boda na gostovanju u Ukrajini u osmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u odličnoj poziciji kada je borba za baraž u pitanju.
 
Bosna i Hercegovina se i pored remija u Lavovu (1:1) nalazi na četvrtom mjestu na tabeli, ali sa odličnim šansama za drugim mjestom i plasmanom u baraž.

Do kraja kvalifikacija Zmajevi će odigrati još dva meča, a računica je jasna kada je u pitanju osvajanje drugog mjesta.

  • BiH će 13. novembra ugostiti Finsku, a tri dana kasnije Ukrajinu. Oba meča se igraju u Zenici, a našoj selekciji trebaju pobjeda nad Finskom i remi sa Ukrajinom. Ukoliko to ostvare, izabranici Ivayla Peteva će se sigurno naći u baražu.

    Zmajevi mogu do baraža i u slučaju remija sa Finskom i pobjede nad Ukrajinom. No, u tom slučaju Finska ne smije savladati Francusku u posljednjem kolu, što se realno i ne bi trebalo desiti.

  • Naša selekcija ima sve u svojim rukama, dvije utakmice kod kuće iz kojih joj trebaju četiri boda i nadamo se da će ostvariti plasman u baraž za Mundijal u Kataru.

    Dakle, prvi meč protiv Finske će znatno odrediti sudbinu Zmajeva. U slučaju pobjede, trebat će nam remi sa Ukrajinom. U slučaju remija s Fincima, morat ćemo pobijediti Ukrajinu i nadati se da Finska neće pobijediti Francusku.

    U slučaju poraza od Finaca naša selekcija bi izgubila sve šanse za baraž.

    Raspored preostalih utakmica u grupi D:

    Deveto kolo (13. novembar):

    BiH – Finska

    Francuska – Kazahstan

    Deseto kolo (16. novembar):

    BiH – Ukrajina

    Finska – Francuska

    Tabela:

    Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,