Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Moć seksa: Holanđani noć prije utakmice sa Španijom proveli sa suprugama i djevojkama

Preuzmite sliku

Veliki broj trenera i selektora ima običaj da igrače uoči važne utakmice povuku u karantin, odnosno povuku ih u potpunu izolaciju kako bi se navodno potpuno fokusirali i koncentrisali na utakmicu. Međutim Holanđani su napravili presedan i uradili potpuno suprotno.

Naime, selektor reprezentacije Holandije Louis van Gaal noć prije utakmice između Španije i Holandije na jedinstven način odlučio je da opusti svoje fudbalere. Van Gaal je dopustio da njegovi igrači četvrtak veće provedu u društvu svojih supruga i djevojaka, piše kurir-info.rs.

  • Spain-v-Holland-Arjen-Robben-celebrates-his-s_3157576
  • Ovakva odluka holandskog selektora pokazala se ispravnom jer su njegovi igrači aktuelnom prvaku Evrope i svijeta reprezentaciji Španije u fantastičnom susretu uspjeli postići ček pet golova.

    Moj princip je da treba stvarati opštu sliku o igraču. Totalna osoba. Igrač. Njegova psiha i njegov mozak imaju ulogu. A psiha je pod uticajem njegovog okruženja. Dakle, u četvrtak i petak ujutru sam dao dozvolu da supruge i devojke posjete hotel, pa su igrači mogli da budu srećni. Ali, ne mislim da je to razlog za našu pobjedu“, izjavio je selektor Holandije i dodao.

    Igrali smo na fantastičan način, djelovali smo kompaktno kao cjelina. Koristili smo našu igru savršeno. Da, mi možemo bolje, bez ikakve sumnje, to ste mogli da vidite u poslednjih 20 minuta kada su počeli da igraju opuštenije i sa velikim poverenjem. Ovaj rezultat nam dalje samopouzdanje i očekujem da bude bolje“, rekao je Louis van Gaal koji će u narednoj sezoni biti trener Manchester Uniteda. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje