Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi Zmajevi gostuju favoriziranoj Švedskoj

Preuzmite sliku

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru 6. kola Kvalifikacija za Europsko prvenstvo gostuje u Švedskoj, a susret počinje u 18 sati.

Nakon pet odigranih utakmica Švedska drži vrh tabele sa 11 bodova, dok mladi Zmajevi imaju pet. U prethodnim utakmicama, Švedska je remizirala sa Italijom 1:1, dok su naši reprezentativci savladali Luksemburg sa 2:0.

Računajući današnju utakmicu, U21 reprezentaciji BiH ostalo je još pet mečeva u Kvalifikacijama što znači da izabranici Slobodana Starčevića još uvijek imaju teoretske šanse za prvo ili drugo mjesto.

Današnju utakmicu su najavili selektor Slobodan Starčević i reprezentativac Amar Begić.

“Ako izuzmemo činjenicu da nećemo moći da računamo na Amara Dedića i Igora Savića, mogu reći da sam zadovoljan ekipom i atmosferom koju smo napravili u protekla tri dana. Večeras smo odradili trening na terenu na kojem ćemo igrati sutra. Drugo poluvrijeme utakmice u Zenici protiv Švedske može da nam bude vodilja kako treba da igramo sutra i na tom smo bazirali našu pripremu. Možemo obećati da ćemo protiv Švedske odigrati dobru utakmicu i nadam se da ćemo postići pozitivan rezultat”, kazao je Starčević.

  • “Selektor i njegovi pomoćnici su odradili dobar skauting protivnika i mi znamo šta nas čeka sutra. Svjesni smo kvaliteta, ali i mana protivnika. Nadam se da ćemo to uspjeti da iskoristimo. Spremni smo i očekujemo pobjedu protiv zahtjevnog protivnika”, rekao je Begić.

    BiH i Švedska su odigrali prvi međusobni meč u septembru ove godine, a u Zenici je bilo 1:1.

    Današnja utakmica igra se od 18 sati na Boras Areni uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje