Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miralem Pjanić: “Svjesni smo ozbiljnosti situacije, moramo uzeti tri boda” (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine (BiH) Miralem Pjanić, Edin Cocalić, Anel Hadžić i Ermin Bičakčić su, uoči odlaska za Andoru, na sarajevskom aerodromu izjavili kako su svjesni značaja naredne utakmice koja se igra 28. marta u Andori i da su spremni da osvoje tri boda koja bi ih ostavila u utrci za plasman na Euro 2016. godine u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvijezda Rome Miralem Pjanić je rekao da nijedna utakmica nije laka.

Više puta smo ove sedmice ponovili da utakmica neće biti laka. Selektor je nas upozoravao na to. Svjesni smo u kojoj smo situaciji tako da to moramo ozbiljno shvatiti i uzeti tri boda“, rekao je veznjak “zmajeva”.

Njegovo mišljenje dijeli i novopečeni reprezentativac Edin Cocalić, koji je rekao da su on i saigrači svjesni značaja utakmice.

Naravno da moramo da pobijedimo, samo tri boda nas ostavljaju u igri za plasman. Drago mi je što sam tu. Nije bilo teško da se uklopim, atmosfera je stvarno dobra. Sve dok ima šanse, treba vjerovati u plasman. Nema lakih mečeva, trebamo pobijediti pet od šest utakmica. Naravno da neće biti lako, ali treba pokušati sve”, rekao je stoper belgijskog Mechelena.

Igrač Sturma iz Graza Anel Hadžić je naglasio da je atmosfera u reprezentaciji dobra i pozitivna.

Mi smo spremni, to je najvažnije. Čeka nas teška utakmica, ali imamo kvalitet. Imamo šest finalnih utakmica i najmanje pet moramo da dobijemo. Andora je sada najvažnija utakmica i onda gledamo dalje. Oni su vrlo nezgodna ekipa, ali naš kvalitet na terenu će se pokazati“, rekao je Hadžić.

Bundesligaš Ermin Bičakčić je ponovio da su igrači svjesni situacije, da imaju cilj i da samo svi zajedno mogu napraviti rezultat.

Znamo kakav je protivnik, najvažnije je da damo sve od sebe na terenu i ubijeđen sam da možemo nešto učiniti. Naravno da očekujem plasman na Euro. Da ne možemo na Euro ne bih bio ovdje“, rekao je Bičakčić.

Reprezentacija BiH danas putuje za Gironu odakle će autobusom stići do Andore. Utakmica s domaćom selekcijom je na rasporedu 28. marta u 20:45 sati.

BiH se u grupi B kvalifikacija za Euro nalazi na pretposljednjem petom mjestu sa dva osvojena boda iz četiri utakmice. Posljednja je Andora bez osvojenih bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,