Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messi potvrdio da će finale biti njegova posljednja utakmica na Mundijalima

Preuzmite sliku

‘Završiti ovako, najbolje je’, rekao je Lionel Messi za vodeću argentinsku sportsku novinu nakon što se njegov tim plasirao u finale.

Lionel Messi je potvrdio da će igrati svoju posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u nedjelju, kada će se Argentina u finalu Mundijala u Kataru boriti protiv Francuske ili Maroka.

Messi je predvodio Argentinu do pobjede od 3-0 nad Hrvatskom u njihovoj polufinalnoj utakmici u utorak, a za vikend će odigrati 172. utakmicu za Argentinu i pokušati joj donijeti prvu titulu na Svjetskom prvenstvu od 1986. godine.

“Jako sam sretan što mogu to postići, završiti svoj put na Svjetskom prvenstvu igrajući svoju posljednju utakmicu u finalu”, rekao je Messi za argentinski sportski list Diario Deportivo Ole.

“Proći će mnogo godina do sljedećeg i mislim da neću moći. I ovako završiti, to je najbolje”, rekao je argentinski kapiten.

Ovaj 35-godišnjak igra na svom petom Svjetskom prvenstvu, nadmašivši četvoricu bivših argentinskih zvijezda među kojima i Diega Maradonu i Javiera Mascherana.

Svojim petim golom u Kataru, također je nadmašio Gabriela Batistutu kao najboljeg strijelca Argentine na Svjetskim prvenstvima, na kojima je pogađao 11 puta.

“Sve je to lijepo (rekordi), ali važno je uspjeti postići grupni cilj, što je najljepša stvar od svega”, dodao je Messi.

“Samo smo jedan korak do cilja, nakon teške borbe, i dat ćemo sve od sebe da pokušamo to ostvariti ovaj put.”

Francuska u drugom polufinalu igra protiv Maroka u srijedu, a pobjednik tog susreta igrat će u nedjelju protiv Argentine. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,