Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messi odlučio: Golom u posljednjim minutama probio Iranski bunker (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Irana bila je veoma blizu iznenađenja u susretu grupe F Svjetskog prvenstva protiv Argentine, ali su Gaučosi na kraju slavili pobjedu od 1:0 sjajnim pogotkom Lionela Messija.

  • BRAZIL SOCCER FIFA WORLD CUP 2014
  • Prvo poluvrijeme je donijelo dominaciju Argentinaca. Imali su Gaučosi potpunu kontrolu nad loptom, ali su Iranci fantastičnom odbranom bez većih problema zadržavali napade Messija i društva.

    Golman Irana Alireza Haghighi je prvu intervenciju imao nakon 14 minuta igre kada je šutirao Gonzalo Higuain, ali je bez problema odbranio njegov šut.

    Zatim su Argentinci imali još dvije jako dobre prilike. Sergio Aguero se našao u 22. minuti u sjajnoj šansi, Haghighi međutim fenomenalno brani, te je spasio svoj gol. Dvije minute kasnije Marcos Rojo šutira nakon kornera, ali lopta odlazi pored gola.

    Iran je imao dobar šut u finišu prvog dijela. Jalal Hosseini je šutirao, ali je lopta otišla preko gola.

    Iran je u drugom poluvremenu izgledao zaista sjajno. Reza Ghoochannejhad je u 53. minuti imao odličnu šansu. Dobro je šutirao, a Sergio Romero je dobro intervenisao. Na drugoj strani je prijetio Messi, no bez uspjeha.

    Askhan Dejagah u 67. minuti prijeti Romeru, koji je ponovo odbranio, da bi zatim ponovo Messi uzvratio iz slobodnog udarca. Dobro je argentinski velemajstor šutirao, ali lopte pogađa spoljni dio mreže.

    Haghigi je i u 75. minuti dobrom intervencijom spriječio Angela Di Mariju da postigne pogodak, a zatim je i u 84. minuti je skinuo i šut glavom Pabla Zabalete. Romero je spasio Argentinu dvije minute kasnije kada je Reza izašao jedan na jedan s golmanom Gaučosa.

    Ipak, u nadoknadi vremena Messi je pogodio. Iako se nije vodio tijekom cijele utakmice, Messi je u prvoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu Argentine od 1:0, piše SportSport.ba

    Svjetsko prvenstvo, grupa F:

     Argentina – Nigerija 1:0 (Messi 90+1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,