Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mbappe nakon debakla jednom rečenicom objasnio razliku između Bayerna i PSG-a

Preuzmite sliku

Kylian Mbappe (24) ni u šestoj sezoni s PSG-om nije uspio ostvariti ono zbog čega je uz odštetu od 180 miliona eura došao u taj klub iz Monaca 2017. Postao je najbolji strijelac u historiji SG-a s 201 golom, osvojio četiri francuska naslova i tri kupa, ali Liga prvaka ostaje mu nedostižna.

Najbliže joj je došao prije dvije godine, ali tada je u finalu izgubio od Bayerna. Nakon što ga je isti klub ove sezone izbacio već u osmini finala s uvjerljivih 3:0, a njega sjajnom partijom isključio Josip Stanišić, Mbappe je dao kratki, ali jaki komentar kontinuiranog neuspjeha PSG-a u najvažnijem takmičenju: “Bayern je sagradio ekipu za osvajanje Lige prvaka, a nama je ovo maksimum. Moramo se zapitati zašto je to tako te se iz Lige prvaka vratiti našoj svakodnevici, a to je Ligue 1.”

Mbappe već dulje ne krije da je nezadovoljan limitiranošću PSG-a van Francuske, a nezadovoljstvo raste otkako taj klub ni nakon što je Mbappeu i Neymaru pridružio Messija ne uspijeva osvojiti Ligu prvaka. Produljio je ugovor s PSG-om do 2025., ali posljednjih dana španjolski mediji pišu da Real, omiljeni Mbappeov klub, ovo ljeto kreće po njega. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,