Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljetni fudbalski kamp u Hotonju pohađalo oko 100 Slobodinih dječaka (FOTO)

Preuzmite sliku

Dolaskom nove uprave u FK Sloboda krenulo se sa transformacijom i pozitivnim pomacima ne samo u seniorskom timu nego i omladinskom pogonu kao i školi fudbala FK Sloboda, a u određenim segmentima ovog rada svoj nesebičan doprinos daje UG “Prijetelji FK Sloboda” Tuzla.

Jedna od novih i dobro realizovanih projekata jeste “Ljetni fudbalski kamp“, a koji je pokrenut na inicijativu trenera iz Škole fudbala Sloboda i uz podršku UO FK Sloboda. Kamp je organizovan u okviru sportskog kompleksa “Sporta” u Hotonju i to na način kako to rade neki od poznatih klubova iz regije.

Početak rada kampa bio je 19.06.2014. godine i trajao je 6 dana (do 25.06.2014.). Treniralo se 2 puta dnevno, a u sklopu treninga Slobodini dječaci odigrali su i dvije prijateljske utakmice sa klubovima iz Sarajeva. Osim treninga, dječaci su imali i stručna predavanja na temu zdrave i pravilne ishrane, sportskog načina života,  fair playa. Kamp je pohađalo oko 100 dječaka, uzrasta 2001 – 2004 godište. Treninzi su se odvijali pod stručnim nadzorom trenera zaposlenih u omladinskom pogonu FK Sloboda.

Sve je prošlo u najboljem redu, što su se mogli uvjeriti i roditelji djece koje su treneri škole fudbala FK Sloboda pozvali da petog dana kampa dođu i da se lično uvjere u uslove i način rada kampa. Ovom prilikom su osim druženja sa trenerima i djecom roditelji između sebe odigrali i prijateljsku fudbalsku utakmicu.

Osnovni cilj kampa, pored edukacije, treniranja i igranja, jeste druženje i jačanje prijateljstva među dječacima tzv. “team building”. “Ljetni fudbalski kamp” je od ove godine postao stalna aktivnost škole fudbala Sloboda i organizovaće se svake godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje