Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Livaković postaje prvi Hrvat u evropskom velikanu? Vide ga kao zamjenu za ikonu kluba

Preuzmite sliku

Engleski gigant Manchester United prema pisanju britanskih medija i navijačkih stranica, želi dovesti hrvatskog golmana Dominika Livakovića kao zamjenu za Davida de Geu.

Englezi tvrde da će Španjolac napustiti Old Trafford jer United nema namjeru produžiti ugovor igraču koji je najplaćeniji u svlačionici s 22 miliona eura godišnje.

De Gea nema namjeru napustiti crvene đavole i želi karijeru završiti u Unitedu, ali… Poslije 10 godina ikona kluba bi uistinu mogla prepustiti mjesto među stativama nekom drugom uprkos tome što ove sezone brani zaista maestralno.

Livaković je navodno meta slavnog kluba i spremni su iskeširati oko devet miliona funti, što bi vjerovatno zadovoljilo apetite čelnika Dinama.

S druge strane, menadžer Ten Hag želi dovesti Danija Olma kojeg vidi idealnim riješenjem za napadačke probleme nakon odlaska Ronalda i suspenzije Greenwooda. Livaković se dovodio u kontekst prelaska u ugledni nizozemski Ajax, ali taj posao nikada nije bio realiziran.  Livi je bio jedan od najboljih vatrenih na katarskom Mundijalu, odbranama protiv Maroka, Brazila i Japana odveo je Hrvatsku do bronzane medalje. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje