Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga šampiona: Juventus protiv Tottenhama bez Mandžukića

Preuzmite sliku

 Italijanski Juventus večeras će u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Tottenhama igrati bez povrijeđenog Marija Mandžukića, a osim njega u konkurenciji za tim neće biti ni Federico Bernardeschi, Juan Cuadrado i Benedikt Howedes.

Ipak, ono što raduje Massimiliana Allegrija, trenera Juventusa, je činjenica da će moći računati na Gonzala Higuaina, koji se oporavio od povrede. U konkurenciji je i Paolo Dybala, još jedan povratnik nakon skoro dva mjeseca pauze.

“I Higuain i Dybala će igrati. Higuain je u trenažnom procesu dva dana, tako nam je na raspolaganju i spreman za igru. Dybala se potpuno oporavio, što se moglo vidjeti u subotu protiv Lazija. Uz to protiv Tottenhama nas čeka tako važna utakmica”, kazao je Allegri, te dodao:

“Ne znam kako će Tottenham igrati, ali uzimajući u obzir rezultat prve utakmice, oni su pod većim pritiskom, jer su favoriti. Za nas je ovo kao finale. Kada se osvrnemo na prvu utakmicu jasno je da smo napravili mnogo tehničkih grešaka i poklonili im šanse za gol. Zato moramo biti bolji tehnički i uzeti im loptu, kako bi ih onemogućili da razvijaju svoju igru. Nije riječ o taktici, nego o tehnici, jer ćemo morati uspješno držati loptu.”

Juventus je u prvoj utakmici pred svojim navijačima lako, nakon svega devet minuta, poveo sa 2:0. No, prokockao je vodstvo pa Tottenham ima odličnih 2:2 pred revanš, koji će se igrati večeras u Londonu na Wembleyju s početkom u 20.45 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje