Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga nacija: ‘Zmajevi’ večeras igraju za BiH, ali i za svoje transfere…

Preuzmite sliku

Ne treba previše motiva kada igrate za svoju reprezentaciju, ali dobar broj naših reprezentativaca imaće još jedan veliki motiv, piše Reprezentacija.ba.

Gotovo pola prvog tima nalazi se pred transferima, a utakmica protiv Italije uveliko bi im mogla pomoći da se izbore za puno bolje klubove, ali i bolje uslove.

Konkretno, proteklih dana pisalo se da je Sead Kolašinac na meti Rome, Amera Gojaka od ranije prate Atalanta i Fiorentina, Muhamed Bešić pregovara o odlasku iz Evertona, Edin Višća na stolu ima nekoliko ponuda, a i Asmir Begović je u navodnim pregovorima sa Milanom i Basaksehirom.

I rezervista Luka Menalo se nada prilici da danas pokaže šta zna, jer su italijanske novine pisale kako će ga na ovoj utakmici direktno pratiti skauti Bologne, ali i jednog turskog kluba.

Pa čak i Edinu Džeki, o kojemu cijela fudbalska Evropa zna sve, eventualni nadahnuti nastup može ubrzati i definisati već dogovoreni transfer sa Juventusom.

Čak i oni koji sada ne razmišljaju o transferu, večeras sebi mogu promijeniti fudbalsku sudbinu, jer će utakmicu pratiti stotine skauta velikih klubova, ali i direktno gotovo svi najviši dužnosnici talijanskih klubova.

No, upravo rasterećena uloga autsajdera mogla bi goditi našoj reprezentaciji da večeras u Firenci odigra što bolju utakmicu i napravi što više problema Talijanima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje