Četvrtak, 27. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako Hrvatska može u osminu finala?

Preuzmite sliku

Hrvatska nakon nepotpunog drugog kola ima jedan bod uz gol-razliku -3 i na posljednjem je mjestu skupine B iza Španije (+3) i Italije (+1), kao i iza Albanije (-1).

Španci i Italijani će dvoboj drugog kola igrati u četvrtak od 21 sat u Gelsenkirchenu nakon čega će situacija po pitanju plasmana biti puno jasnija. U trećem kolu u ponedjeljak od 21 sat Hrvatska igra protiv Italije u Leipzigu, dok se u isto vrijeme susreću Španija i Albanija u Düsseldorfu.

Šta treba Hrvatskoj za osminu finala?

Pobjedom je Hrvatska mogla kalkulisati i s bodom u zadnjem kolu, ali ovako je izvjesno kako će igrati samo i isključivo pobjeda, ali ni to možda neće biti dovoljno.

Međutim, ako Italija izgubi od Španije, Hrvatska bi tom pobjedom preskočila Italiju, ali morat će gledati i šta će u isto vrijeme napraviti Albanija koja je još itekako u igri i pobjedom nad Španijom može dodatno zakomplikovati situaciju.

Hrvatska s četiri boda može biti i druga i treća i četvrta, ali iz ove pozicije, svaki prolazak skupine nakon ovakve dvije utakmice bio bi veliki uspjeh, piše 24sata.

Raspored do kraja

Španija – Italija (četvrtak, 21 sat, Gelsenkirchen)
Hrvatska – Italija (ponedjeljak, 21 sat, Leipzig)
Španija- Albanija (ponedjeljak, 21 sat, Düsseldorf)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,